marți, 26 iulie 2016

Intotdeauna am crezut ca exista un timp pentru toate, ca exista momentul potrivit pentru orice actiune, eveniment, etc. Intotdeauna am crezut, si experienta mi-a si confirmat aceasta in mai multe randuri, ca, oricat de mult te-ai stradui, daca nu este momentul potrivit, nu obtii rezultatele dorite. In schimb, se poate intampla sa obtii mai mult decat te-ai asteptat fara vreun efort deosebit daca atunci este momentul "scris in stele". Dar pentru ca nu stim sa "citim in stele", cheltuim enorm de multa energie, de multe ori inutil.

Acest articol era de multa vreme "in proiect", dar se pare ca abia acum "i-a sosit ceasul". Cateva evenimente premergatoare ma determina sa cred acest lucru:

1) Unele televiziuni, dar si presa electronica, au transmis stirea ca la Spitalul de Arsi a murit o femeie careia i s-a administrat o grupa de sange gresita;

2) O prietena, careia i-am cedat, mai demult, un cont mai vechi al meu, creat anume pentru joculetul meu preferat, Farmville, a gasit articolul si mi l-a distribuit in cronologia mea;

3) Am stiut ca ACUM E ACUM, asa ca am intrat pentru prima oara dupa foarte multa vreme pe facebook si am scris o postare destul de consistenta;

4) M-a sunat din nou prietena mea ca sa ma intrebe pe cine o fi deranjat atat de tare postarea mea incat sa o stearga.

ADICA CINEVA, NU SE STIE CINE, A STERS UN MATERIAL POSTAT DE MINE, PE PAGINA MEA PROPRIE DE FACEBOOK!

*
***
 Reiau si dezvolt cele patru evenimente.

Stirea de pe HotNews este aceasta:

 http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21154417-pacienta-murit-dupa-facut-transfuzie-grupa-gresita-sange-spitalul-arsuri-din-bucuresti.htm

O pacienta a murit dupa ce i s-a facut transfuzie cu o grupa gresita de sange la Spitalul de Arsuri din Bucuresti


de Alina Neagu     HotNews.ro

Miercuri, 13 iulie 2016, 11:22 Actualitate | Esenţial


Spitalul de Arsuri din Bucuresti

O femeie in varsta de 68 de ani a murit, in luna iunie, la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, din cauza unei transfuzii gresite de sange. Femeia, care fusese muscata de caini si a ajuns la spital in soc hemoragic, avea nevoie urgenta de transfuzie de sange. Pacienta a primit insa, la transfuzie, sange de la donatori cu alta grupa. O zi mai tarziu, ea a intrat in soc posttransfuzional si nu a mai putut fi salvata, decesul survenind dupa o saptamana, scrie Puterea.ro. Cazul a fost confirmat de Ministerul Sanatatii.

Femeia a fost internata pe data de 13 iunie si in aceeasi zi i s-a facut transfuzie cu o grupa gresita de sange. Pacienta a fost internata in soc hemoragic si avea carnea de pe membre sfasiata, precum si fracturi ale antebratelor. A doua zi, ea a intrat in soc posttransfuzional si nu a mai putut fi salvata, decesul survenind o saptamana mai tarziu.

"La o pacienta internata in data de 13.06.2016, a aparut o reactie posttranfuzionala severa, in urma administrarii unei transfuzii sanguine cu 2 pungi de sange grupa A2 pozitiv, desi pacienta avea grupa B3 pozitiv. Identificarea grupei sanguine a fost efectuata de catre o asistenta care nu a fost instruita, nu a respectat protocolul afisat si nu si-a asumat responsabilitatea identificarii grupei sanguine, solicitand ajutorul medicului de garda. Medicul de garda din noaptea de 13.06.2016 a identificat in mod eronat grupa sanguina A2 pozitiv", se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, a declarat miercuri ca acest caz a fost semnalat tarziu si ca s-a luat decizia de a suspenda activitatea Unitatii de Transfuzii Sanguine de la Spitalul de Arsuri, urmand ca in urmatoarea perioada, sangele sa fie livrat de Centrul de Transfuzii din Bucuresti. "A fost o greseala de determinare a grupei de sange. Autoritatea competenta in acest caz este Colegiul medicilor. Pentru Ministerul Sanatatii, prioritatea este revenirea la normal la Spitalul de Arsi si masurile care se impun pentru a preveni astfel de situatii, pe viitor, la alte spitale", a explicat Laurentiu Colintineanu.

Managerul spitalul a demisionat dupa incident, insa mandatul sau urma oricum sa expire o saptamana mai tarziu.

Cazul a fost semnalat Directiei de Sanatate Publica abia pe data de 27 iunie.

Comisia de disciplina a spitalului nu si-a prezentat nici pana acum concluziile.

De asemenea, conducerea spitalului nu stie daca familia a fost informata in legatura cu motivele decesului si daca rudele (in cazul in care acestea exista) au intreprins vreun demers pentru tragerea la raspundere a responsabililor.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a efectuat un prim control la Spitalul de Arsi pe data de 1 iulie, constatand ca Unitatea de Transfuzii Sanguine (UTS) nu este autorizata si functioneaza intr-un spatiu impropriu. Directia de Sanatate Publica a dat amenzi de 20.000 de lei spitalului si de  1.600 de lei asistentei si medicului de garda considerati responsabili de transfuzia gresita.

Echipa care a efectuat controlul a dispus masuri pentru intrarea in legalitate si a anuntat ca a sesizat Colegiul Medicilor in acest caz.

Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului National al Medicilor, a declarat insa pentru Puterea.ro ca a primit abia luni, 11 iulie, sesizarea DSP legata de incidentul de la Spitalul de Arsi si urmeaza sa o transmita Colegiului Medicilor Bucuresti. Colegiul Medicilor nu va determina, insa, oficial daca este sau nu caz de malpraxis. Acest lucru poate fi stabilit doar o comisie din cadrul DSPMB, care nu se intruneste automat, ci la solicitarea apartinatorilor (rudelor) persoanei decedate, care trebuie sa achite o taxa substantiala (1.500 - 6.000 de lei) in acest scop.

Pe data de 8 iulie, o echipa de control a DSPMB a revenit la Spitalul de Arsi, pentru a vedea daca masurile dispuse la precedentul control (de pe 1 iulie) fusesera aduse la indeplinire. Nu se intamplase nimic intre timp, asa ca s-a mai dat un termen de doua saptamani pentru aducere la conformitate.

  • Ministrul Sanatatii: Pare sa fie rezultatul unei erori umane

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a confirmat acest caz pentru Puterea.ro, precizand ca este vorba despre "un caz flagrant de malpraxis managerial":
"Cazul tragic al pacientei care a decedat in urma unei reactii severe posttransfuzionale a fost adus la cunostinta Ministerului Sanatatii. Din informatiile pe care Ministerul Sanatatii le detine in urma inspectiilor din unitatea sanitara, determinarea gresita a grupei de sange pare sa fi fost rezultatul unei erori umane. In acest sens, singura autoritate cu atributii legale de verificare este Colegiul Medicilor din Romania, care a fost sesizat de Directia de Sanatate Publica Bucuresti. Ministerul Sanatatii transmite condoleante familiei pacientei.

In ceea ce priveste Unitatea de Transfuzii a Spitalului de Arsi, care a functionat fara autorizare peste un an de zile, Ministerul Sanatatii considera ca suntem in fata unui flagrant malpraxis managerial. A primi mai multe cereri, referate, documentatii de la medicii din spital si a nu actiona pentru remedierea situatiei si asigurarea unui act medical sigur atat pentru pacienti, cat si pentru doctori este de neimaginat.

In acest moment, prioritara este coordonarea procesului de autorizare a unitatii si revenire la normal. Analiza cauzelor care au dus la situatia actuala, precum si a eventualelor masuri care se impun este in lucru.

Pacientii si medicii nu au nicio vina in fata unui act managerial viciat, ceea ce subliniaza inca o data necesitatea unei profesionalizari a managementului de spitale si a intaririi functiei de control din Romania".

==========================================================







Acest articol "mi-a ridicat mingea la fileu", asa ca am intrat pe facebook si am scris urmatoarea postare (o am inca, pentru ca am fost destul de inspirata ca sa o scriu intr-o pagina word):






EROARE UMANA!!! La naiba!!! Mult prea multe “erori umane” ca sa fie simple… erori! Tot printr-o “eroare umana” i-au gresit si mamei mele  … grupa de sange. Iata!



In Buletinul de analize medicale nr. 3209087 din data de 02.04.2012 se afirma ca grupa de sange a mamei ar fi AII POZITIV !!! Ceea ce este imposibil, din moment ce EU AM RH NEGATIV !!! Ati vazut vreodata o femeie cu RH pozitiv care sa aduca pe lume patru copii cu RH negative ?!






Ei bine, MedLife a “gresit” aceasta analiza banala. O fi ea banala, dar capata alta dimensiune cand este efectuata in PREOPERATOR !!! Deci, a doua zi, pe data de 03.04.2012, mama a fost internata la MedLife Memorial Hospital Grivita pentru o operatie deloc simpla: extirparea unui san. Spun EXTIRPAREA UNUI SAN pentru ca mama NU AVEA CANCER, asa cum sustin ei!!! Dovada, Raportul Medical eliberat de Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria, unde scrie clar: ACR-BIRADS: 1,5 !!! Ori, acest acest rezultat NU DESEMNEAZA O TUMORA MALIGNA !!! 









Cu toate acestea, un impostor care folosea numele de Viisoreanu Gabriel Cristian a mutilat-o ! Si spun ca ERA UN IMPOSTOR pentru ca atunci l-am cautat pe internet si l-am gasit, iar mama mi-a confirmat faptul ca poza il reprezenta chiar pe medical cu pricina. Iar acum, cautand pagina, iata ce gasesc:






Nu mai exista pe tot internetul acel personaj sinistru! Dar a operat cancer inexistent! Si iata si cum arata Foaia de externare semnata de el:





In plus, cel pe care internetul mi-l prezinta drept doctorul Viisoreanu imi este complet necunoscut!!! Ceea ce inseamna ca reteaua aia infractionala penala si-a ascuns asasinii impostori!


 *
***
 Aceasta era postarea de pe facebook care a fost stearsa de altcineva decat de mine. 

Am revenit acum pentru ca am citit aseara un articol terifiant. Acesta:

 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Averi+pe+seama+pacientilor-cobai+Medicamente+omologate+fara+o+te

Averi pe seama pacienților-cobai. Medicamente omologate fără o testare corespunzătoare

Pacienţii-cobai din Arad erau supuşi unor tratamente experimentale de care nu aveau nevoie. Totul pentru ca medicii să primească mai mulţi bani de la firmele producătoate de medicamente, susţin procurorii. La spitalul de urgenţă din Arad s-a ajuns la situaţii grave, în care mai mulţi pacienţi au fost la un pas de moarte. Toate aceste studii medicale sunt supraveghetate de firme angajate de producători. De multe ori, singura lor grijă a fost ca studiile să aibă un număr mare de pacienţi, iar medicii să fie stimulaţi pe măsură. Toate aceste informaţii apar în intercepările făcute de parchetul general.


Companiile mari de mediciamente din lume nu se implică direct în realizarea studiilor prin care produsele noi ajung pe piaţă. Apelează la firme de monitorizare care se ocupă de încheierea contractelor cu spitale, dar şi de supravegherea derulării studiilor. Pentru fiecare pacient inclus într-un astfel de studiu, un medic specialist primeşte între 350 şi 400 de euro. Procurorii au interceptat mai multe discuţii între reprezentanţii unei firme de monitorizare şi medicul psihiatru Delia Podea de la Spitalul Judeţean Arad. Aceştia vorbeau despre decontarea unei deplasări, dar şi despre primirea de alte beneficii prin includerea unor noi pacienţi în studiile clinice.
Reprezentat firmă: Am primit de la tine chitanţa aia pentru zborul de la Veneţia...
Delia Podea : Da! (...)
Reprezentat firmă: Este... Este pe plată, ai să primeşti... banii următori...
Delia Podea: Bine! Ok! Bine!
Reprezentat firmă: Dacă mai poţi să bagi în "MINERVA" (n.r. studiul clinic) încă doi pacienţi până la sfârşitul anului. (...)
Delia Podea: Bine! Bine! Bine!
Reprezentat firmă : Te interesează să fii coautor şi în alte articole?
Delia Podea: Da, sigur! Ştii că mă interesează asta.
sursa: Rechizitoriu PICCJ
Angajaţii firmelor de monitorizare au obligaţia să verifice atent felul în care pacienţii sunt incluşi în aceste studii clinice, care sunt efectele medicamentelor şi dacă toate analizele medicale sunt făcute corespunzător. În cazul de la Arad, cele mai multe discuţii erau doar despre bani.
Reprezentat firmă : Cum merge cu studiul asta de la ...
Delia Podea: Bine! Merge bine. Luni mai punem unul (n.r.-pacient), saptamâna următoare încă unul (...)
Reprezentat firmă : ... și te roagă să bagi cât mai mulți.
Delia Podea : Bun!
Reprezentat firmă: A zis că poate să te bage și coautor în publicații.
Delia Podea : Bun, bine ... bine, bine, bine.
Reprezentat firmă: El vrea ... Tu ai nevoie, nu?
Delia Podea : Da, sigur ca am nevoie, da.
sursa: Rechizitoriu PICCJ
Procurorii spun că sănătatea oamenilor a fost pusă în pericol din cauza modului superficial în care s-au desfășurat studiile clinice. Multe medicamente ar putea fi omologate fără o testare corespunzătoare.
Delia Podea : Deci, asta chiar... în două cazuri mi s-a părut că...
Reprezentat firmă : Da.
Delia Podea: Na, una dintre ele, m-am bucurat că a scăpat.
Reprezentat firmă: Da.
Delia Podea: Deci, cu viaţă, în sensu' ăsta. Da! Deci, au fost nişte efecte adverse foarte accentuate.
Reprezentat firmă : Îhm! Da!
Delia Podea: Deci, nu ştiu să spun acuma altceva. Cu spitalizări foarte lungi...
Reprezentat firmă: Da!
sursa: Rechizitoriu PICCJ
De la firmele de monitorizare, cele care reprezintă companiile producătoare de medicamente, medicul psihiatru Delia Podea a încasat aproape 200 de mii de euro. Pentru că au fost găsite atât de multe nereguli, toate studiile clinice de la spitalul județean Arad au fost suspendate.

============================================

Chiar si numele "doctoritei: m-a infiorat, pentru ca prima "oncoloaga" a mamei mele se numea DELIA MATEESCU.

In articolul viitor voi prezenta documentele care arata, pas cu pas, cum se face o DETURNARE DE DIAGNOSTIC de catre aceasta grupare criminala.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nici Sanador-ul nu sta mai "bine" la acest capitol...